Friday, 13 July 2012

Wanita ini belasah kekasih denagn kasut stilettoAUGUSTA, KOMPAS.com — Seorang perempuan AS didakwa melakukan pembunuhan setelah diduga membunuh kekasihnya dengan tumit kasut stiletto-nya. Pihak berwajib di Georgia menuduh Thelma Carter (46), memukul kekasihnya dengan tumit kasutnya yang kemudian menyebabkan si lelaki tewas.

Polis yakin, Robert F Higdon (48), dibunuh pada Ahad (31/7/2011) malam setelah perseteruan fisik antara kedua orang di dalam trailer mereka di sebuah kawasan rumah kereta di Augusta. Para penyidik tidak yakin tentang berapa kali Carter diduga memukul Higdon dengan kasut sebelum ia akhirnya meninggal. Namun mereka mengatakan, tubuh lelaki itu menunjukkan adanya tanda-tanda trauma di kepala.

Carter mengatakan kepada polis bahawa dia melarikan diri dari trailer itu setelah perseteruan tersebut dan ketika kembali ia menemukan Higdon telah tewas. Augusta Chronicle melaporkan, polis menemukan mayat lelaki itu pada Isnin pagi setelah Carter memberi tahu mereka tentang kematian tersebut.

No comments:

Post a Comment