Friday, 13 July 2012

‘Balai maksiat’

BETONG: Wanita pekerja seks dari daerah ini atau digelar ‘wanita kawad cam’ menjadi pilihan golongan lelaki ‘hidung belang’ dari Malaysia untuk dilanggan dengan bayaran antara RM200 dan RM300 bagi tempoh 12 jam kerana didakwa boleh berkomunikasi dalam bahasa Melayu berbanding wanita dari daerah lain di selatan Thailand.

Pada kebiasaannya, pekerja seks berkenaan akan dikumpulkan dalam bilik khas di sepanjang deretan premis pelacuran di kawasan itu yang dimiliki tauke warga Thailand sebelum dipilih pelanggan melalui kaedah ‘duduk dan pilih’. 

Pelanggan yang berminat akan dibawa masuk ke dalam premis sebelum dipelawa duduk di sofa disediakan pemilik premis sebelum pekerja seks yang ditempatkan di tingkat atas premis dipanggil dan diarah berdiri dalam barisan di depan pelanggan.

Perbuatan kumpulan antara lapan hingga 15 wanita terbabit yang berdiri tidak ubah seperti proses kawad cam penjenayah dilakukan polis terhadap suspek kes jenayah.Bapa ayam kemudian akan memperkenalkan nama setiap wanita berkenaan sambil memberitahu harga bayaran dikenakan. 

No comments:

Post a Comment