Thursday, 8 March 2012

Sejadah bersalib gegarkan Masjidil Haram


RIYADH (voa-islam.com) – Mansur Al-Sarhi, seorang warga Arab Saudi menuntut pihak pengawas keamanan untuk segera menghentikan pengedaran sajadah bergambar salib yang dijual di Mekkah.

"Saya membeli sajadah dari salah satu distributor sajadah di sebelah Masjidil Haram. Saya sangat terkejut ketika melihat gambar salib sangat menonjol di bahagian tengah sajadah tersebut,” jelas Mansur kepada Sabq. “Bagaimana sajadah seperti ini boleh masuk ke Arab Saudi tanpa ada pemeriksaan dari pihak yang berwajib?" katanya.Mansur mengecam pengedaran sajadah bergambar salib itu sebagai tindakan yang melampaui batas.

“Tindakan mereka sudah melampaui batas, sampai berani meletakkan salib di tempat sujud kaum muslimin di Masjidil Haram,” katanya. [ar/islammemo
]

3 comments:

  1. Kita sujud kerana Allah. Bukan kerana sejadah. Yg penting hati dan niat

    ReplyDelete
  2. tp klu da nmpak menda 2 dpn mata...leh khusyuk ke solat kite....tepuk dada tnya iman....

    ReplyDelete
  3. sembahyang umpama kita menghadap Allah kita nak kena bersih dari segala aspek..mmg niat kita sembahyang kerana Allah tp lw ada tanda cm tu blh ke kita teruskan??ok contoh kita nak mkn tp dkt dpn ada najis niat hati mmg nak mkn tp blh ke kita mkn dgn ada najis dkt dpn mata..!!so sblm komen pkai akal bro..

    ReplyDelete