Mungkin anda juga tertanya-tanya apakah resepi yang menyebabkan Krabby Patty itu enak sekali ditibai.So,anda jangan khuatir.Malam yang damai ini,aku akan bongkarkan rahsia sulit Incik Krab itu.Hohohoho
Bahan-bahan :
- 2 senduk bawang merah yg sudah dicincang halus
- 2 senduk salad yang dicincang halus jugak
- 4-6 senduk makan minyak sayur
- 1 senduk thyme
- 1 lb = kira2 1/2 kg daging keping yang beku,Bekukan dan kisarkan daging tersebut
- 3/4 mangkuk tepung roti(roti mestilah siap di-bun-kan)
- 1 senduk dijon(cari kat supermarket )
- 2 senduk makan mayonis
- 2 butir telur(yang sudah dipukul)
- Garam dan merica secukup rasa
- 3 senduk sos tomato
Cara-cara:
Step 1
Tumiskan bawang merah dan salad bersama 1 senduk makan minyak sayur. Tambahkan thyme, serta kecilkan api dan masak bawang sehingga garing.
Step 2
Dalam mangkuk yg besar,campurkan bersama daging keping, tumiskan bawang dan salad,tepung roti, mustard, mayonis, telur, garam dan merica.
Adunkan kesemuanya.
Step 3
Bentukkan adunan(langkah ke2),dengan membulatkan menggunakan skop aiskrim.Lemperkan..
Step 4
Panaskan 3 senduk makan minyak sayur. Masukan 2-3 adunan dan masakkan sehingga ia menguning,untuk sekitar 2minit tarukkan beberapa senduk minyak apabila sudah 2-3 kali memanggang.
Step5
Panaskan oven sehingga 400F atau 290C. Pindahkan adunan kedalam panggangan, dan panggang sekitar 10 minit. Adunan haruslah diletakkan dalam oven yg hangat sekitar 30 minit, atau dipanaskan jika mahu dihidangkan.Campurkan 1 mangkuk mayonis dan 3 senduk kicap.
![]() |
Susunan (dari bawah) Roti, mayonis , kraby patty, sos,timun, tomato,salad, roti |
No comments:
Post a Comment