Tuesday, 8 November 2011

Wanita Saman Bekas Suami Kerana Tak Puas Berhubungan Seks

Seorang lelaki berusia 51 tahun berjaya disaman bekas isterinya yang mendakwa semasa mereka berkahwin selama 21 tahun tidak cukup mendapat kepuasan seks di katil.

Pasangan yang mempunyai dua anak dan tinggal di French Riviera dan rasmi bercerai di Nice, Perancis kira-kira dua tahun lalu, dalam samannya menyebutkan seks yang tak cukup dan rendahnya libido suami membuat mereka bercerai.

Dalam mahkamah itu, hakim memutuskan jika lelaki bernama Jean-Louis B adalah penyebab dari perceraian tersebut. Bekas isteri berusia 47 tahun itu kemudian membawa kes ini ke mahkamah dan meminta ganti rugi sebanyak 10 ribu euro kerana tidak pernah mendapatkan kepuasan seks yang cukup selama berkahwin.

Perempuan ini akhirnya berjaya menyaman suami di bawah undang-undang kod civil Perancis yang menyatakan jika pasangan berkahwin harus berkongsi hidup bermasyarakat. Ini merupakan keputusan yang pelik setelah hakim dari mahkamah tinggi di Aix-en-Provence mengatakan bahawa seks adalah sebahagian dari perkahwinan.

Namun, si lelaki memberikan alasan jika dirinya mempunyai masalah kesihatan, lelah, dan stres akibat pekerjaan dan membuatnya tak ingin lagi berhubungan seks selama berkahwin.

No comments:

Post a Comment